EXAMINE THIS REPORT ON YüK DENGELEYICI TüRLERI

Examine This Report on Yük Dengeleyici Türleri

Examine This Report on Yük Dengeleyici Türleri

Blog Article

Application Load Balancer, gelen bir isteği bir URL’den başka bir URL’ye yönlendirebilir. Buna HTTP isteklerini HTTPS isteklerine yönlendirme özelliği de dahildir. Bu özellik, güvenli göz atmaya ilişkin mevzuat uyumluluğu hedefinizi yakalamanızın yanı sıra siteniz için daha iyi bir arama derecelendirmesi ve SSL/TLS puanı elde etmenize imkan tanır.

Load balancer, trafik yoğunluklarını iyi bir şekilde tahmin edebilmekte ve bunların engellenmesini sağlayan bir analitik içermektedir. Tahmin üzerinden ilerleyen analitik, otomasyonu kolaylaştırmakta ve işletmelerin ileriki dönemler için kararlar almasına destek olmaktadır.

Yük dengeleme, sunucu mimarilerindeki sınırlı sistem kaynaklarına rağAdult men artan yükün/trafiğin/isteğin karşılanabilmesi için sunucu üzerinde mevcut kaynakların donanımsal olarak arttırılmasına nazaran sisteme aynı özellikte yeni sunucuların dahil olmasına ve bu birden fazla sunucu arasında kaynakların orantılı bir şekilde kullanılabileceği vaziyette trafiğin dağıtılmasına Load Balancing denmektedir.

gibi notlar düşer. Bu aşamada devreye network konusunda tecrübeli arkadaşların oluşturdukları topoloji giriyor. Yazılım three hundred kullanıcıya kadar destek veriyordur, yapıda a thousand kullanıcı vardır, sanal load balancer kullanılmak isteniyordur, o zaman şema üzerindeki akış izlenerek karar verilebilir. Hayır olmaz deyip kesip atmak yanıltıcı olacaktır.

LB’ler birçOkay senaryoda kullanıcıdan gelen TCP bağlantısını kendi üzerlerinde sonlandırarak arkadaki sunucu ile aralarında yeni bir TCP bağlantısı açarlar ve iki bağlantı arasında trafiği koprülerler. Bu durumda uygulama sunucusunda istek yapan IP’yi loglamak istersek kullanıcı IP’si yerine LB’nin IP’sini loglamış oluruz.

İnternet sitelerinin birden fazla sunucu üzerinde çalışabilir olması gelen isteklerin hepsine cevap verilebilmesine imkan vermesinin yanında gelen isteğe hangi sunucunun cevap vereceği sorgusunu da beraberinde getirmiştir. Load balancer, siteye gelen yükü sunucular arasında belirli algoritmalar ışığında dağıtarak aşırı yükleme problemine çözüm sağlar. Öte yandan load balancer, sadece gelen trafiği dağıtmakla kalmaz, bağlı bulunduğu sunucu grubundaki sunucuları devamlı şekilde kontrol ederek isteklere yanıt vermeyen problemli sunuculara trafik yönlendirmesi yapmaz.

Load balancer, gelen isteği en az yoğunlukta ve aktif olan sunucuya yönlendirir. Haliyle her sunucunun göreceli işlem kapasitesi mevcut olduğundan dolayı bu algoritma, istek neticesinde ağır ve uzun operasyonların yapılacağı durumlar için önerilmektedir.

Bu yöntemde aynı IP farklı noktalardan routerlar tarafından duyurulur ve bunun sonucunda kullanıcıların istekleri kendisine metrik olarak daha yakın olan bir adrese gönderilir.

Her bir Yük Dengeleyici, shopper cihazları ile arka backend sunucuları arasında konumlanır ve gelen istekleri yerine getirebilecek herhangi bir sunucuya dağıtır.

Tıpkı çalışmayan sunucunun istemciye yansıtılmadığı gibi sunucu grubundaki uygulama güncelleme işlemi de istemciye yansıtılmaz.

Yük dengeleme, kullanıcılara sunulan hizmeti devam ettirmek noktasında başarılı olamayan ve bunun yanında performansı iyi olmayan bileşenleri şeffaf bir biçimde içerebilir.

IP adresi ve TCP bağlantı noktaları gibi Aktarım ve Ağ katmanlarından alınan verilere dayalı trafik yönlendirme.

Doğal olarak, daha karmaşık bir mimari, birden fazla yük dengeleyici, ilk kurulum maliyetleri ve devam eden bakım maliyetleri gerektirdiğinden daha pahalıya mal olacaktır.

Benzersiz read more izleme tanımlayıcısını kullanarak uygulama yığınınızdaki tüm performans veya zamanlama sorunlarını ayrıntı düzeyi tek tek istekler olacak şekilde ortaya çıkarabilirsiniz.

Report this page